Καλώς ήρθατε στο 1ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Βιοεπιστημόνων

…ένα συνέδριο από φοιτητές για φοιτητές..

Αξιότιμα μέλη της πανεπιστημιακής και της επιστημονικής κοινότητας,
Αγαπητοί συμφοιτητές, αγαπητές συμφοιτήτριες,

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, σας καλωσορίζουμε στο 1ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Βιοεπιστημόνων, μία πρωτοβουλία φοιτητών του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που θα λάβει χώρα στην Αλεξανδρούπολη στις 28, 29 & 30 Απριλίου 2023. Το 1ο Π.Φ.Σ.Β. τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής και αποτελεί μέρος των εκδηλώσεών του για τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τα μέλη της Διοργανωτικής Επιτροπής του 1ου Π.Φ.Σ.Β. μετά από πολλή σκέψη, κόπο και φροντίδα προσφέρουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους συμφοιτητές μας από όλα τα Τμήματα Βιολογικών Επιστημών και Σχολών Επιστημών Υγείας της Ελλάδας, αλλά και για όλους εσάς που αγαπάτε τη Βιολογία, χωρίς απαραίτητα να την σπουδάζετε.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προωθήσουμε τη διεπιστημονικότητα, χαρίζοντας σε κάθε σύνεδρο την ευκαιρία να γνωρίσει τα διαφορετικά πεδία της Βιολογίας, μέσα από ομιλίες διακεκριμένων εκπροσώπων τους, Στρογγυλές Τράπεζες που πραγματεύονται καίρια ζητήματα, καθώς και workshops που μελετούν καινοτόμες μεθόδους. Aναπόσπαστο κομμάτι του 1ου Π.Φ.Σ.Β. είναι οι ελεύθερες ανακοινώσεις των φοιτητών, που, μετά από προσωπική τους αναζήτηση και έρευνα, θα μας παρουσιάσουν θέματα που αφορούν κάθε βιοεπιστήμονα του αύριο.

Μέσα από όλα τα παραπάνω, η Διοργανωτική Επιτροπή του 1ου Π.Φ.Σ.Β. υπόσχεται σε όλους τους συνέδρους μία μοναδική εμπειρία που ευχόμαστε να τους βοηθήσει – όπως προτρέπει και ο μεγάλος μας ποιητής – να διαβάσουν την απεραντοσύνη αυτού του κόσμου του μικρού, του μέγα…

[…]
και πλατύς επάνου ο ουρανός
για να διαβάζεις μόνος σου την απεραντοσύνη»

ΑΥΤΟΣ
ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

«ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ανάγκη να τον βλέπεις και να τον λαβαίνεις»
είπε: «Κοίταξε!» Και τα μάτια μου έριξαν τη σπορά
γρηγορότερα τρέχοντας κι από βροχή
τα χιλιάδες απάτητα στρέμματα
[…]

Οδυσσέας Ελύτης, Το Άξιον Εστί, 1959


Σας περιμένουμε όλους για ένα τριήμερο γεμάτο Βιολογία!


Με εκτίμηση, εκ μέρους της Διοργανωτικής Επιτροπής,
Αδαμαντία Κουλούρη,
Παναγιώτης Μιχαηλίδης,

Προπτυχιακοί Φοιτητές Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής,
Συντονιστές της Διοργανωτικής Επιτροπής του 1ου Πανελλήνιου Φοιτητικού Συνεδρίου Βιοεπιστημόνων

 

Επικοινωνία

email: student.bio.conference@gmail.com

Υπό την αιγίδα του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης